Tento čínsky recept na smažené kura sa stal veľmi populárny v celom Trinidade, kde bol trochu doladený. Chutné mäsko v pikantnej omáčke môžete podávať s ryžou a zeleninou podľa vlastného výberu.
Čo budete na smažené kura potrebovať?
- 8 až 10 kurací stehien a krídel
- 2 lyžice päťdruhového korenia (Five spice powder)
- 3 limetky
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 1 cca päť centimetrový kúsok zázvoru, očistený a nastrúhaný
- ½ šálky repkového oleja
- 2 lyžice sezamového oleja
- ½ šálky ustricovej omáčky
- 1 až 3 lyžice Scotch Bonnet omáčky, podľa chuti
- čerstvo namleté čierne korenie
- ¼ šálky nakrájanej cibuľky
Krok 1
Vo väčšej mise zmiešajte dohromady päťdruhové korenie, šťavu z 2 limetiek, sójovú omáčku a zázvor. Potom vložte do misy kuracie mäso a premiešajte, aby bolo celé pekne pokryté marinádou. Dajte ho aspoň na 30 minút do chladničky, aby vstrebalo všetky chute. V prípade, že sa neponáhľate, môžete ho nechať v chladničke až 6 hodín.
Krok 2
Oba druhy oleja nalejte na panvicu a rozohrejte ju na stredne silnom ohni. Marinované mäsko naukladajte na panvicu (môžete vo viacerých várkach) a smažte ho približne 15 až 20 minút. Krídla aj stehná sa musia dobre prepiecť a zvrchu takmer až ohnednúť. Počas smaženia ich nezabudnite sem tam otočiť.
Krok 3
Kým sa vám všetko mäsko usmaží, môžete spraviť omáčku. Zmiešajte ustricovú a Scotch Bonnet omáčku so šťavou z poslednej limetky. Pridajte čerstvo namleté čierne korenie, ochutnajte a v prípade potreby pridajte ešte niektorú ingrediencie.
Krok 4
Hotové kuracie mäso polejte omáčkou, dozdobte nakrájanou cibuľkou a podávajte s ryžou.
Dobrú chuť.