Zdroj: Hunter McRae - The New York Times

Chystáte oslavu a chcete prekvapiť svojich hostí niečím osviežujúcim? Odporúčame vám vyskúšať tento chutný alkoholický nápoj. Sangria je veľmi populárnym nápojom v Španielsku a v Portugalsku, no aj u nás si našla svojich priaznivcov. Skúste do nej ešte pridať čerstvé jahody a broskyne a tento lahodný nápoj sa razom stane bežnou súčasťou vašich osláv.

Čo budete na prípravu Sangrie potrebovať?

  • 250 gramov jahôd
  • zopár lístkov čerstvej mäty
  • 3 zrelé broskyne (nakrájané na plátky)
  • 1 veľký pomaranč (nakrájaný na plátky)
  • 1 šálka čučoriedok
  • 1 šálka černíc
  • 1 fľaša suchého bieleho vína (vychladená)
  • ½ šálky pomarančového likéru
  • ½ šálky vychladenej citronády
  • 2 šálky vychladenej perlivej vody s pomarančovou príchuťou

Krok 1

Vložte jahody do mrazničky aspoň 1 deň predtým, než budete pripravovať Sangriu.

Krok 2

Na vytvorenie veľký ľadových kociek (v tomto prípade kruhov) použite formu na muffiny. Do každej priehradky vložte lístok mäty, zalejte ho vodou približne do polovičky formy a dajte zamraziť na niekoľko hodín.

Krok 3

Do veľkej misy na punč naukladajte plátky pomaranča a broskýň, taktiež čučoriedky a černice.

Krok 4

Ovocie v mise zalejte bielym vínom, likérom a citronádou a zľahka zamiešajte. Ešte nedokončenú Sangriu vložte na minimálne dve hodiny do chladničky.

Krok 5

Pred podávaním do nej pridajte perlivú minerálku a znovu zľahka zamiešajte. Napokon do nápoja vložte aj jahody a ľad s mätou.

Vychutnajte si spolu s blízkymi osviežujúcu Sangriu.

Comments

comments