Chystáte oslavu a chcete prekvapiť svojich hostí niečím osviežujúcim? Odporúčame vám vyskúšať tento chutný alkoholický nápoj. Sangria je veľmi populárnym nápojom v Španielsku a v Portugalsku, no aj u nás si našla svojich priaznivcov. Skúste do nej ešte pridať čerstvé jahody a broskyne a tento lahodný nápoj sa razom stane bežnou súčasťou vašich osláv.
Čo budete na prípravu Sangrie potrebovať?
- 250 gramov jahôd
- zopár lístkov čerstvej mäty
- 3 zrelé broskyne (nakrájané na plátky)
- 1 veľký pomaranč (nakrájaný na plátky)
- 1 šálka čučoriedok
- 1 šálka černíc
- 1 fľaša suchého bieleho vína (vychladená)
- ½ šálky pomarančového likéru
- ½ šálky vychladenej citronády
- 2 šálky vychladenej perlivej vody s pomarančovou príchuťou
Krok 1
Vložte jahody do mrazničky aspoň 1 deň predtým, než budete pripravovať Sangriu.
Krok 2
Na vytvorenie veľký ľadových kociek (v tomto prípade kruhov) použite formu na muffiny. Do každej priehradky vložte lístok mäty, zalejte ho vodou približne do polovičky formy a dajte zamraziť na niekoľko hodín.
Krok 3
Do veľkej misy na punč naukladajte plátky pomaranča a broskýň, taktiež čučoriedky a černice.
Krok 4
Ovocie v mise zalejte bielym vínom, likérom a citronádou a zľahka zamiešajte. Ešte nedokončenú Sangriu vložte na minimálne dve hodiny do chladničky.
Krok 5
Pred podávaním do nej pridajte perlivú minerálku a znovu zľahka zamiešajte. Napokon do nápoja vložte aj jahody a ľad s mätou.
Vychutnajte si spolu s blízkymi osviežujúcu Sangriu.