Guacamole je tradičná pochúťka, ktorú mnohí z vás určite poznajú. Najideálnejšie je spraviť si ho ku čipsom a dobrému filmu. Avšak, takéto bežné guacamole si môžete všeličím spestriť. Napríklad aj hráškom.
Čo budete k hráškovému guacamole potrebovať?
- ½ až 1 šálka čerstvého mladého hrášku
- 2 malé papričky jalapeño
- 2 lyžice nasekaných koriandrových listov
- ¾ lyžičky soli (v prípade potreby môže byť aj viac)
- 3 malé zrelé avokáda
- 2 mladé cibuľky
- kôra z 1 limetky
- šťava z 1 limetky
- 1 lyžica opražených slnečnicových semiačok
- tortilla čipsy
Krok 1
Do stredne veľkého hrnca dajte variť osolenú vodu. Než vám zovrie, pripravte si aj misu s vodou a ľadom. Do vriacej vody potom dajte hrášok a varte ho približne 1 minútu. Následne ho sceďte a vložte do ľadovej vody.
Krok 2
Opečte jednu papričku jalapeño až dokým nebude úplne čierna. Dajte ju do malej misky, prikryte fóliou a počkajte kým vychladne. Keď už bude mať izbovú teplotu, odstráňte z nej prihorenú šupku. Potom ju rozpoľte a odstráňte semiačka. Čerstvú papričku jalapeño tiež rozpoľte, zbavte ju semiačok a nasekajte ju.
Krok 3
Do mixéra vložte väčšinu hrachu (nechajte 2 lyžice na ozdobu), opečené jalapeño, nasekané surové jalapeño, koriander a ¼ lyžičky soli. Mixujte až dokým zmes nebude úplne jemná.
Krok 4
V stredne veľkej mise rozmágajte avokádo, pridajte nasekanú cibuľku, limetkovú kôru a šťavu, ½ lyžičky soli a hráškovú zmes. Premiešajte a dozdobte zvyškom hrášku a opraženými slnečnicovými semiačkami. Podávajte s tortilla čipsami.
Dobrú chuť.