Zdroj: Andrew Scrivani - The New York Times

Máte radi sladké, no chcete sa zároveň stravovať zdravo? Potom určite musíte vyskúšať tento recept na chutné rezy s mandľami a kozím syrom, po ktorých sa budete oblizovať až za ušami.

Čo budete potrebovať na túto maškrtu?

  • 5 lyžíc zmäknutého masla + 1 lyžička masla
  • 25 gramov mandlí (plátky)
  • ¼ lyžičky soli
  • ¾ šálky jemného mandľového masla
  • 2 lyžice mäkkého kozieho syra
  • 55 gramov mandľovej múky
  • 195 gramov cukru
  • 100 gramov horkej čokolády

Krok 1

Vysteľte plech papierom na pečenie.

Krok 2

Rozpustite 1 lyžičku masla v menšom hrnci pri strednej teplote. Pridajte mandle a štipku soli. Občas premiešajte a odstavte nabok až keď mandle chytia zlatistú farbu (približne po 5-tich minútach). Potom obsah hrnca prelejte do misky.

Krok 3

Pomocou mixéra zmiešajte dohromady mandľové maslo a kozí syr. Následne pridajte mandľovú múku a celý obsah ešte trochu pomixujte. Pridajte cukor, ¼ lyžičky soli, 5 lyžíc masla celú hmotu dobre premiešajte. Napokon ju vylejte na plech vystlaný papierom.

Krok 4

Čokoládu rozpustite v miske nad parou. Keď bude mať tú správnu konzistenciu, vylejte ju na vrch mandľového základu a jemne roztrite po povrchu. Čokoládovú vrstvu posypte mandľami a nechajte dobrotu ochladnúť na izbovú teplotu. Napokon ju prikryte fóliou a dajte na pár hodín do chladničky (pokiaľ nestuhne). Rozkrojte ju na 18 kúskov a môžete podávať.

Príjemné maškrtenie.

Comments

comments