Losos je veľmi chutná ryba, ktorá sa dá pripraviť na rôzne spôsoby a treba si ju vedieť aj vybrať toho správneho. Bežne zaužívané recepty však môžu časom omrzieť a preto tu pre vás máme niečo špeciálne. Tento recept vymyslel šéfkuchár z Manhattanu v roku 1998 a určite stojí zato ho vyskúšať.
Aké ingrediencie budete potrebovať?
- 4 stredne veľké filety z lososa (s kožou)
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 lyžica feniklových semienok
- 1 lyžica čerstvého nasekaného rozmarínu
- 1 lyžica nastrúhanej pomarančovej kôry
- 2 lyžice olivového oleja
Krok 1
Filety osoľte a okoreňte z každej strany. Feniklové semienka pomeľte v mlynčeku na korenie, zmiešajte s pomarančovou kôrou a rozmarínom. Túto zmes nasypte na lososa (na stranu bez kože) a jemne ju do ryby vtlačte, aby pekne priľnula.
Krok 2
Vyhrejte rúru na 200°C.
Krok 3
Na panvicu dajte olivový olej a rozpáľte ho na stredne silnom ohni. Následne vložte na panvicu filety z lososa (kožou nadol). Pečte približne 1 minútu alebo dokým koža nezhnedne.
Krok 4
Obráťte filety a pečte ešte 1 minútu. Potom vložte panvicu aj s obsahom do vyhriatej rúry. Pečte 4, 6 alebo 8 minút, podľa toho či chcete málo, stredne alebo poriadne prepečeného lososa.
Takto pripraveného lososa môžete podávať so zeleninou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť.