Zdroj: The New York Times

Príprava tohto ľahkého šalátu vám zaberie len 15 minút, je však veľmi pravdepodobné, že z taniera zmizne oveľa rýchlejšie. Spojenie horkastého grapefruitu, maslového avokáda a vynikajúcej zálievky je niečo, čo si zaručene zamilujete a tento šalát nebude len jednorázovou záležitosťou.

Ingrediencie:

  • 2 stredne veľké grapefruity
  • 1 lyžička bieleho vínneho octu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 stredne veľké avokáda. rozkrojené napoly a vykôstkované
  • trochu čerstvej trebuľky voňavej

Krok 1

Ostrým nožom očistite grapefruity od kôry. Rozdeľte ich na mesiačiky a každý  jeden zbavte blany. Ak vám na kôre pri orezávaní ostala nejaká dužina, vymačkajte z nej šťavu, budete potrebovať cca 2 lyžice.

Krok 2

Zmiešajte vínny ocot s grapefruitovou šťavou a dochuťte štipkou soli a korením. Napokon pridajte olivový olej.

Krok 3

Odstráňte šupku z avokád a nakrájajte ich na centimeter hrubé mesiačiky. Posypte ich troškou soli a naukladajte spolu s grapefruitom na tanier. Polejte ich pripravenou zálievkou, posypte nasekanou trebuľkou a môžete podávať.

Dobrú chuť.

Comments

comments