Príprava tohto ľahkého šalátu vám zaberie len 15 minút, je však veľmi pravdepodobné, že z taniera zmizne oveľa rýchlejšie. Spojenie horkastého grapefruitu, maslového avokáda a vynikajúcej zálievky je niečo, čo si zaručene zamilujete a tento šalát nebude len jednorázovou záležitosťou.
Ingrediencie:
- 2 stredne veľké grapefruity
- 1 lyžička bieleho vínneho octu
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 stredne veľké avokáda. rozkrojené napoly a vykôstkované
- trochu čerstvej trebuľky voňavej
Krok 1
Ostrým nožom očistite grapefruity od kôry. Rozdeľte ich na mesiačiky a každý jeden zbavte blany. Ak vám na kôre pri orezávaní ostala nejaká dužina, vymačkajte z nej šťavu, budete potrebovať cca 2 lyžice.
Krok 2
Zmiešajte vínny ocot s grapefruitovou šťavou a dochuťte štipkou soli a korením. Napokon pridajte olivový olej.
Krok 3
Odstráňte šupku z avokád a nakrájajte ich na centimeter hrubé mesiačiky. Posypte ich troškou soli a naukladajte spolu s grapefruitom na tanier. Polejte ich pripravenou zálievkou, posypte nasekanou trebuľkou a môžete podávať.
Dobrú chuť.