Tvorcom tohto receptu je Pierre Franey, ktorý ho vymyslel ešte v roku 1991. Nájdete v ňom samé chutné ingrediencie, ako kapary, estragón či biele víno. Recept sa objavil aj v novinách ako inšpirácia na rýchle a nie príliš drahé jedlo.
Čo budete potrebovať?
- 4 kusy kuracích pŕs bez kože, vykostené
- soľ
- čerstvo namleté biele korenie
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice masla
- 6 lyžíc najemno nasekanej šalotky
- 2 lyžičky nadrobno nakrájaného cesnaku
- 4 lyžičky nadrobno nakrájaného čerstvého estragónu alebo 2 lyžičky sušeného estragónu
- 8 zrelých paradajok, nakrájaných na malé kocky
- ¼ šálky červeného vínneho octu
- ¼ šálky kapary
- 1 šálka suchého bieleho vína
- 2 lyžice paradajkového pyré
- ¼ šálky nasekanej petržlenovej vňate
Krok 1
Osoľte a okoreňte kuracie prsia. Na väčšej panvici rozohrejte olivový olej a mäsko trochu opražte z oboch strán, približne 5 minút.
Krok 2
Ku kuracím prsiam pridajte šalotku a cesnak. Po minútke pridajte estragón, paradajky, vínny ocot, kapary, víno a paradajkové pyré. Všetko spolu dobre premiešajte a priveďte do varu. Potom panvicu prikryte a varte približne 9 minút.
Krok 3
Hotové jedlo ešte pred podávaním posypte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Ako prílohu si môžete spraviť ryžu či zemiaky na ľubovoľný spôsob.
Dobrú chuť.