Zdroj: Rikki Snyder - The New York Times

Tajomstvo úžasnosti tohto šalátu nespočíva ani tak v ingredienciách samotných, ako v spôsobe prípravy mäska. Kuracie prsia musia byť nevykostené, s kožou a nesmú sa príliš dlho variť. Ak sa vám ich podarí správne pripraviť, budete mať na večeru skutočnú delikatesu.

Čo budete potrebovať?

  • 1800 gramov kuracích pŕs (s kožou a kosťou)
  • 2 cibuľky, nakrájané na štvrtiny
  • ¼ lyžičky celého čierneho korenia
  • šťava z ½ citróna
  • ⅔ šálky majonézy
  • ¼ šálky kyslej smotany
  • ½ lyžičky Dijonskej horčice
  • 3 zelerové stonky, nakrájané na kúsky
  • ½ šálky najemno nakrájanej cibule alebo cibuľky
  • ½ šálky vlašských alebo pekanových orechov, nalámaných na menšie kúsky
  • 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate alebo pažítky
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Krok 1

Zoberte si väčší hrniec a naplňte ho do ⅔ studenou vodou. Pridajte cibuľku nakrájanú na štvrtiny a celé čierne korenie. Hrniec prikryte, dajte na sporák a počkajte, kým sa voda začne variť.

Krok 2

Keď už voda bude vrieť, vypnete sporák a vložte do hrnca kuracie prsia. Voda by ich mala celé pekne prikryť. Na hrniec opäť dajte pokrievku a nechajte mäsko takto ležať približne dve hodiny. Horúca voda kuracie prsia celé pekne prevarí aj bez toho, aby museli byť priamo na ohni. Po dvoch hodinách môžete skontrolovať jeden kus mäsa. Narežte ho až ku kosti a keď bude ešte ružové, tak vodu priveďte do mierneho varu a povarte 10 minút.

Krok 3

Vyberte kuracie prsia z hrnca a položte si ich na dosku. Odstráňte z nich kosť aj kožu. Potom ich nakrájajte na menšie kocky a vložte ich do misy. Vývar, ktorý vám ostal po mäsku môžete ešte trochu povariť a odložiť do chladničky či mrazničky. Môžete sa vám zísť pri ďalšom pokrme, napríklad na Rezancovú polievku s lososom alebo na Fazuľovú polievku s kelom.

Krok 4

V menšej miske zmiešajte dohromady šťavu z citróna, majonézu, smotanu a horčicu. Ochutnajte a v prípade potreby pridajte ešte trochu z niektorej ingrediencie, podľa vlastnej chuti. Tento dresing potom nalejte na kuracie prsia a dobre premiešajte.

Krok 5

Do misy k mäsku pridajte zelerové stonky, cibuľu či cibuľku nakrájanú na drobno, orechy, vňať alebo pažítku, soľ a korenie. Opäť premiešajte a vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny. Podávajte s chlebom a zeleninou.

Dobrú chuť.

Comments

comments