Neviete, čo na obed? Dajte si niečo ľahké a zároveň vynikajúce. Ak ste milovníkmi olív, určite sa vám tento recept zapáči. Grilované kuracie prsia so zdravou zelenou fazuľkou a olivovou pastou. Jednoducho mňamózne.
Ingrediencie na grilované kuracie prsia:
- 4 kusy vykostených kuracích pŕs
- soľ
- čierne mleté korenie
- kôra z 1 citróna
- 1 lyžička nasekaného rozmarínu
- ½ lyžičky nastrúhaného cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- štipka rozdrvených čili papričiek
Ingrediencie na zálievku:
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- ½ lyžičky nastrúhaného cesnaku
- 1 lyžička Dijonskej horčice
- 1 lyžica nasekaných kapary
- 3 lyžice olivového oleja
- soľ
- čierne mleté korenie
Ingrediencie na olivovú pastu:
- 1 šálka olív (bez kôstok)
- ½ lyžičky strúhaného cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
Ingrediencie na šalát:
- 450 gramov zelenej fazuľky
- soľ
- čierne mleté korenie
- 4 natvrdo uvarené vajíčka, nakrájané na štvrtiny
- čierne a zelené olivy
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- trochu bazalkových lístkov
Krok 1
Namarinujte mäso: Osoľte a okoreňte kuracie prsia z oboch strán. Posypte ich citrónovou kôrou, rozmarínom, cesnakom, rozdrveným čili a polejte ich olivovým olejom. Nechajte ich marinovať pri izbovej teplote približne 15 minút.
Krok 2
Pripravte zálievku: V menšej miske zmiešajte dohromady citrónovú šťavu, nastrúhaný cesnak, horčicu a kapary. K tejto zmesi primiešajte aj olivový olej a dochuťte soľou a korením.
Krok 3
Pripravte olivovú pastu: Nahrubo rozmixujte olivy a potom k nim primiešajte cesnak a olivový olej. Túto pastu si môžete pripraviť už pár dní dopredu a skladovať ju v chladničke (maximálne týždeň).
Krok 4
Do väčšieho hrnca dajte variť osolenú vodu. Keď začne vrieť, vhoďte do ne fazuľku a povarte ju cca 2 minúty. Hotovú fazuľku potom vyberte z hrnca a osušte ju papierovými utierkami.
Krok 5
Rozohrejte gril na strednú až vysokú teplotu a poukladajte naň marinované kuracie prsia. Grilujte ich približne 5 minút z jednej strany a potom 2 – 3 minúty z druhej strany. Hotové kuracie prsia poukladajte na tanier a nechajte ich 10 minút odpočívať.
Krok 6
Zelenú fazuľku dajte do väčšej misy. Osoľte ju, okoreňte a zalejte ju pripravenou zálievkou. Dobre fazuľu premiešajte a potom ju porozdeľujte na taniere. Kuracie prsia nakrájajte šikmo na menšie kúsky a uložte ich na fazuľku. Na kuracie prsia potom dajte za lyžicu olivovej pasty a trochu ju rozotrite po povrchu mäska. Každý tanier obložte štvrtinami vajíčka, celými olivami, vňaťou a lístkami bazalky.
Dobrú chuť.