Máte radi klasickú cesnačku? Vyskúšajte pre zmenu túto výdatnú cesnakovú polievku, ktorej recept má pôvod v Provensalsku. Úžasná cesnaková chuť, hrášok a na spodku misky chrumkavá hrianka. Znie to naozaj dobre, čo poviete?
Ingrediencie:
- 6 a ½ šálky vody
- 4 strúčiky cesnaku (pretlačené) a 1 strúčik cesnaku (rozkrojený napoly)
- 2 lyžičky soli
- 1 bobkový list
- ¼ lyžičky sušeného tymianu
- ½ šálky cestovín (napr. kolienka)
- 1 šálka mrazeného hrachu
- 4 krajce chleba (rozkrojené napoly a ohriankované)
- 2 vajíčka
- 1 lyžica olivového oleja
- mleté čierne korenie
- 2 lyžice čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
- 2 až 3 lyžice strúhaného parmezánu
Krok 1
Nalejte si vodu do hrnca a priveďte ju do varu. Pridajte roztlačený cesnak, soľ, bobkový list a tymian. Prikryte hrniec a varte približne 15 minút. Po uplynutí tohto času vývar ochutnajte a v prípade potreby ešte pridajte soľ. Môžete tiež odstrániť bobkový list.
Krok 2
Do hrnca k cesnakovému vývaru pridajte cestoviny a varte ich pokým nebudú al dente. Dĺžka varenia záleží od typu cestovín, ktoré použijete. Keď už budú hotové, pridajte hrášok a varte ešte 5 minút.
Krok 3
Kým sa vám cestoviny aj hrášok uvaria, ohriankujte si polkrajce chleba a potrite ich kusmi cesnaku. Do každej misky potom vložte 2 kúsky chleba.
Krok 4
Zmiešajte vajíčka a olivový olej. Na túto zmes potom nalejte 2 naberačky polievky a dobre to spolu premiešajte. Odstavte polievku zo sporáka a pomaly do nej vmiešajte vajíčkovú zmes. Pridajte vňať a mleté čierne korenie.
Krok 5
Porozdeľujte polievku do misiek (zalejte ňou orhiankovaný chlieb) a na vrch každej porcie ešte pridajte nastrúhaný parmezán. Polievku podávajte kým je teplá.
Dobrú chuť.