Zdroj: Suzy Allman - The New York Times

Losos je veľmi chutná ryba, ktorá sa dá pripraviť na rôzne spôsoby a treba si ju vedieť aj vybrať toho správneho. Bežne zaužívané recepty však môžu časom omrzieť a preto tu pre vás máme niečo špeciálne. Tento recept vymyslel šéfkuchár z Manhattanu v roku 1998 a určite stojí zato ho vyskúšať.

Aké ingrediencie budete potrebovať?

  • 4 stredne veľké filety z lososa (s kožou)
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžica feniklových semienok
  • 1 lyžica čerstvého nasekaného rozmarínu
  • 1 lyžica nastrúhanej pomarančovej kôry
  • 2 lyžice olivového oleja

Krok 1

Filety osoľte a okoreňte z každej strany. Feniklové semienka pomeľte v mlynčeku na korenie, zmiešajte s pomarančovou kôrou a rozmarínom. Túto zmes nasypte na lososa (na stranu bez kože) a jemne ju do ryby vtlačte, aby pekne priľnula.

Krok 2

Vyhrejte rúru na 200°C.

Krok 3

Na panvicu dajte olivový olej a rozpáľte ho na stredne silnom ohni. Následne vložte na panvicu filety z lososa (kožou nadol). Pečte približne 1 minútu alebo dokým koža nezhnedne.

Krok 4

Obráťte filety a pečte ešte 1 minútu. Potom vložte panvicu aj s obsahom do vyhriatej rúry. Pečte 4, 6 alebo 8 minút, podľa toho či chcete málo, stredne alebo poriadne prepečeného lososa.

Takto pripraveného lososa môžete podávať so zeleninou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť.

Comments

comments