Zdroj: Dominic Perri - The New York Times

Guacamole je tradičná pochúťka, ktorú mnohí z vás určite poznajú. Najideálnejšie je spraviť si ho ku čipsom a dobrému filmu. Avšak, takéto bežné guacamole si môžete všeličím spestriť. Napríklad aj hráškom.

Čo budete k hráškovému guacamole potrebovať?

  • ½ až 1 šálka čerstvého mladého hrášku
  • 2 malé papričky jalapeño
  • 2 lyžice nasekaných koriandrových listov
  • ¾ lyžičky soli (v prípade potreby môže byť aj viac)
  • 3 malé zrelé avokáda
  • 2 mladé cibuľky
  • kôra z 1 limetky
  • šťava z 1 limetky
  • 1 lyžica opražených slnečnicových semiačok
  • tortilla čipsy

Krok 1

Do stredne veľkého hrnca dajte variť osolenú vodu. Než vám zovrie, pripravte si aj misu s vodou a ľadom. Do vriacej vody potom dajte hrášok a varte ho približne 1 minútu. Následne ho sceďte a vložte do ľadovej vody.

Krok 2

Opečte jednu papričku jalapeño až dokým nebude úplne čierna. Dajte ju do malej misky, prikryte fóliou a počkajte kým vychladne. Keď už bude mať izbovú teplotu, odstráňte z nej prihorenú šupku. Potom ju rozpoľte a odstráňte semiačka. Čerstvú papričku jalapeño tiež rozpoľte, zbavte ju semiačok a nasekajte ju.

Krok 3

Do mixéra vložte väčšinu hrachu (nechajte 2 lyžice na ozdobu), opečené jalapeño, nasekané surové jalapeño, koriander a ¼ lyžičky soli. Mixujte až dokým zmes nebude úplne jemná.

Krok 4

V stredne veľkej mise rozmágajte avokádo, pridajte nasekanú cibuľku, limetkovú kôru a šťavu, ½ lyžičky soli a hráškovú zmes. Premiešajte a dozdobte zvyškom hrášku a opraženými slnečnicovými semiačkami. Podávajte s tortilla čipsami.

Dobrú chuť.

Comments

comments