Skvelá chuť kuracinky, cesnaku a voňavých byliniek. To všetko sa objaví na vašom tanieri, ak vyskúšate toto lahodné jedlo. A nie je to vôbec ťažké, zvládne to aj kurách – začiatočník.
Čo budete potrebovať?
- 12 kuracích stehien
- 1 stredne veľká cibuľa, nasekaná nahrubo
- 40 strúčikov cesnaku
- 1 citrón, nakrájaný na plátky
- 15 vetvičiek čerstvého tymianu
- 4 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 2 lyžice soli
- 2 lyžičky mletého čierneho korenia
Krok 1
Poriadne osušte kuracie stehná. Naukladajte ich na plech kožou nahor a nezakryté ich dajte do chladničky na 8 hodín (až celú noc), aby koža trochu uschla. Stehná vyberte z chladničky 45 minút pred tým, než pôjdete variť.
Krok 2
Rozohrejte rúru na 260 °C. Na plech nasypte kúsky cibule a strúčiky cesnaku. Na ne naukladajte plátky citróna a napokon vetvičky byliniek.
Krok 3
Kuracie stehná osoľte a okoreňte z oboch strán. Potom ich poukladajte na pripravený plech kožou nahor. Zeleninu aj bylinky rukami upravte tak, aby ich čo najviac bolo pod stehnami.
Krok 4
Vložte plech do rúry a pečte zhruba 40 – 50 minút. Koža na stehnách by mala byť pekne zapečené do zlatista.
Krok 5
Hotové kuracie stehná preložte na servírovaciu misu a odstráňte plátky citróna. Ostatné ingrediencie potom lyžicou naukladajte ku stehnám aj spolu so šťavou. K tomuto jedlu môžete podávať ľubovoľnú prílohu.
Dobrú chuť.