Zdroj: Rikki Snyder - The New York Times

Skvelá chuť kuracinky, cesnaku a voňavých byliniek. To všetko sa objaví na vašom tanieri, ak vyskúšate toto lahodné jedlo. A nie je to vôbec ťažké, zvládne to aj kurách – začiatočník.

Čo budete potrebovať?

  • 12 kuracích stehien
  • 1 stredne veľká cibuľa, nasekaná nahrubo
  • 40 strúčikov cesnaku
  • 1 citrón, nakrájaný na plátky
  • 15 vetvičiek čerstvého tymianu
  • 4 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 2 lyžice soli
  • 2 lyžičky mletého čierneho korenia

Krok 1

Poriadne osušte kuracie stehná. Naukladajte ich na plech kožou nahor a nezakryté ich dajte do chladničky na 8 hodín (až celú noc), aby koža trochu uschla. Stehná vyberte z chladničky 45 minút pred tým, než pôjdete variť.

Krok 2

Rozohrejte rúru na 260 °C. Na plech nasypte kúsky cibule a strúčiky cesnaku. Na ne naukladajte plátky citróna a napokon vetvičky byliniek.

Krok 3

Kuracie stehná osoľte a okoreňte z oboch strán. Potom ich poukladajte na pripravený plech kožou nahor. Zeleninu aj bylinky rukami upravte tak, aby ich čo najviac bolo pod stehnami.

Krok 4

Vložte plech do rúry a pečte zhruba 40 – 50 minút. Koža na stehnách by mala byť pekne zapečené do zlatista.

Krok 5

Hotové kuracie stehná preložte na servírovaciu misu a odstráňte plátky citróna. Ostatné ingrediencie potom lyžicou naukladajte ku stehnám aj spolu so šťavou. K tomuto jedlu môžete podávať ľubovoľnú prílohu.

Dobrú chuť.

Comments

comments