Zdroj: Andrew Scrivani - The New York Times

Doprajte si chutné zeleninové panini s trochou syra. Perfektne sa hodia na raňajky i na večeru, jednoducho kedykoľvek, keď na ne budete mať chuť.

Čo budete potrebovať?

  • 1 balenie baby špenátu
  • 3 lyžice olivového leja
  • 2 strúčiky cesnaku (roztlačené)
  • 340 gramov očistených artičok, uvarených a nakrájaných na plátky
  • 1 lyžička čerstvých lístok tymianu
  • soľ
  • čerstvo namleté čierne korenie
  • 1 väčšia červená paprika, grilovaná alebo upečená, nakrájaná na plátky
  • 115 gramov syru Gruyére, nakrájaného na tenké plátky
  • 8 krajcov celozrnného chleba

Krok 1

Do väčšieho hrnca dajte variť osolenú vodu a do misy si pripravte studenú vodu. Do variacej sa vody pridajte špenát a nechajte ho povariť približne 20 sekúnd. Následne ho preložte do misy so studenou vodou a nechajte pár minút ochladnúť. Špenát potom usušte a nahrubo nakrájajte.

Krok 2

Na panvici rozohrejte pri strednej teplote 1 lyžicu olivového oleja. Pridajte cesnak a trochu ho opražte. Potom pridajte artičoky a nechajte ich pár minút pražiť, kým nezačnú naberať hnedastú farbu. Pridajte tymian a špenát a všetko dobre zamiešajte. Dochuťte soľou a čiernym korením podľa potreby a odstavte zo sporáka.

Krok 3

Rozohrejte si gril na panini. Na 4 krajce chleba naukladajte artičoky a špenát. Pridajte plátky grilovanej papriky a syr. Na vrch položte zvyšné krajce a každý sendvič poriadne stlačte dohromady. Zvrchu aj zospodu potrite chlieb zvyšným olivovým olejom. Poukladajte sendviče do panini grilu a grilujte približne 4 až 5 minút. Syr by sa mal roztopiť a chlebík pekne opiecť. Hotové panini potom rozkrojte na polovičky a podávajte kým sú teplé.

Dobrú chuť.

Comments

comments