Táto krémová zeleninová polievka sa hodí skôr na chladné jesenné či zimné obdobie. Je chutná a dokáže dobre zasýtiť. Jej príprava nie je zložitá a nepotrebujete na ňu ani priveľa ingrediencií.
Čo budete potrebovať?
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 a ½ šálky nadrobno nakrájanej cibule
- 3 šálky nahrubo nasekaného paštrnáku
- 3 šálky vody
- 2 a ½ šálky nahrubo nasekanej mrkvy
- 4 dcl zeleninového vývaru
- ¼ lyžičky soli
- ¼ lyžičky čierneho mletého korenia
- ½ šálky paštrnáku nakrájaného na tenké kolieska
- 1 lyžica nasekanej čerstvej pažítky
Krok 1
Vo väčšom hrnci rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja a opražte na ňom cibuľu. Pridajte nahrubo nasekaný paštrnák, mrkvu, 3 šálky vody a zeleninový vývar. Všetko spolu varte približne 50 minút, resp. dokým nebude zelenina mäkká. Odstavte hrniec zo sporáka a nechajte pár minút odstáť.
Krok 2
Ponorným mixérom rozmixujte polievku až kým nebude úplne krémová. Dochuťte ju soľou a čiernym korením.
Krok 3
Druhú lyžicu olivového oleja rozohrejte na panvici a opražte na nej na plátky nakrájaný paštrnák. Pražte ho približne 5 minút (mal by mať hnedastú farbu). Následne plátky vyberte z panvice a trochu ich osušte papierovou utierkou.
Krok 4
Polievku podávajte v miskách alebo v tanieroch, dozdobte ju opraženým paštrnákom a nasekanou pažítkou.
Dobrú chuť.