Špízy sú u nás na Slovensku dobre známym jedlom. Avšak toto kuracie mäsko na špajli je trochu iné, než ste zvyknutí. Je totiž dochutené na štýl ázijskej kuchyne. V marináde nájdete okrem iného aj kari korenie, sójovú omáčku a kokosové mlieko. Čítajte ďalej a dozviete sa, čo všetko budete potrebovať.
Ingrediencie:
- ½ šálky arašidového masla (s kúskami arašidov)
- 1 lyžica kari korenia
- ½ lyžičky soli
- ¾ šálky kokosového mlieka (v konzerve)
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžica limetkovej šťavy
- 800 gramov kuracích stehien (bez kosti), nakrájaných na kúsky
- trochu nasekaných lístkov koriandra
- plátky limetky
Krok 1
Rozohrejte gril alebo grilovaciu panvicu. Ak používate panvicu, potrite ju olejom a tiež si pripravte niekoľko špajlí.
Krok 2
Arašidové maslo dajte do menšieho hrnca a na strednej teplote ho začnite ohrievať. Pridajte kari, soľ a kokosov mlieko. Pár minút túto zmes zohrievajte, ale pozor, aby nezačala vrieť. Po celý čas miešajte. Výsledná omáčka by mala byť krémová, nie moc hustá ani riedka. Napokon ju nechajte trochu ochladnúť a pridajte sójovú omáčku a šťavu z limetky.
Krok 3
Kuracie mäso dajte marinovať do omáčky na cca 1 hodinu. Potom mäsko napichajte na špajle a grilujte kým nebude pekne opečené, približne 10 – 15 minút. Hotové špízy podávajte kým sú teplé, ozdobte ich lístkami koriandra a plátkami limetky.
Dobrú chuť.