Chutná polievka s japonskými rezancami pre všetkých milovníkov ázijskej kuchyne. Jej príprava nezaberie veľa času a dokonale vás zasýti.
Čo budete potrebovať?
- 6 šálok kuracieho alebo zeleninového vývaru
- sójová omáčka
- soľ
- 170 gramov japonských rezancov z pohánkovej múky
- 2 lyžice sezamového oleja
- 6 čerstvých hríbov shiitake nakrájaných na tenké plátky (treba ich 20 minút povariť a odstrániť hlúbiky)
- 4 menšie plátky lososa bez kože
- 6 šálok nahrubo nasekaného čerstvého špenátu
- 1 zväzok cibuľky nakrájanej na tenké kolieska
- zopár listov koriandru na dozdobenie
Krok 1
Uvarte cestoviny tak, aby boli al dente. Zlejte ich do sita, polejte ich sezamovým olejom a premiešajte.
Krok 2
Priveďte kurací alebo zeleninový vývar do varu. Podľa chuti pridajte sójovú omáčku a soľ. Medzitým rozdeľte cestoviny do štyroch polievkových misiek.
Krok 3
Do variaceho sa vývaru pridajte nakrájané a predvarené hlavičky hríbov, špenát, plátky lososa a cibuľku. Zakryte hrniec s pokrievkou a vypnite sporák. Nechajte polievku 5 minút prikrytú, nech sa všetky chute spoja. Losos by mal byť tak akurát uvarený. V prípad, že chcete aby bol prevarený viac, nechajte na hrnci pokrievku dlhšie.
Krok 4
Do každej misky na rezance položke kúsok lososa. Potom porozlievajte polievku do každej misky tak, aby bolo všade dostatok hríbov aj špenátu. Na vrch poukladajte pár lístkov koriandru a môžete podávať.
Dobrú chuť.